Vágólapra másolva!
Megnyerte a melbourne-i repülőhollandi-világbajnokságot a címvédő Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős. A magyar páros ezt megelőzően 1995-ben és tavaly volt világelső, Európa-bajnokságon pedig 1997-ben és 2000-ben végzett az élen.

Az ausztráliai viadal utolsó futamára a viharos szél miatt nem került sor, így a végeredmény hat verseny alapján alakult ki. Kedden ugyan a hatodik futamból szabálytalan útjog-szituáció miatt kizárták a magyar kettőst, de mivel eredetileg is csak a tizennegyedik helyen végzett, nagy valószínűséggel amúgy is ez az eredménye esett volna ki. Azzal pedig, hogy törölték az utolsó megméretést, ez biztossá is vált.

a végeredmény:
1. Majthényi Szabolcs, Domokos András 15 helyezési pont
2. Norman Rydge, Richard Scarr (ausztrál) 18
3. Hans-Peter Schwarz, Peter van Koppen (német) 21

Majthényiék az első és a negyedik futamot megnyerték, a másodikban harmadikak, a harmadikban negyedikek, az ötödikben pedig hatodikak lettek. Az ezüstérmes ausztrálok egy tizennegyedik, a bronzérmes németek egy nyolcadik helyet ejthettek ki.

Majthényi és Domokos ezt megelőzően 1995-ben és tavaly volt világelső, Európa-bajnokságon pedig 1997-ben és 2000-ben végzett az élen.