Vágólapra másolva!

Jutalmazták a diákolimpia legjobbjait

A Magyar Diáksport Szövetség öt év szünet után újra nagyszabású ünnepségen jutalmazta a tanév diákolimpiai versenyeinek legeredményesebb iskoláit, felkészítő tanárait és edzőit.

A szerdai budapesti eseményen Deák György szövetségi elnök mellett Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter köszöntötte az oktatási intézmények képviselőit.

Deák György kiemelte: most először a kisiskolákban dolgozókat is elismerhették, hiszen a nyáron lezárult szezonban a 200 főnél kisebb, ezért különösen nehéz helyzetben lévő tanintézményeknek külön írtak ki versenyeket.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a nézők, szurkolók számára oly élvezetes, izgalmas versenysport csak egy hosszú folyamat végállomása. Ezért különösen fontos a diáksport támogatása, hiszen a gyerekekből, diákokból kerülnek ki később az élsportolók. Ezzel kapcsolatban kijelentette, a jövőben nagyobb figyelmet fordít arra, hogy az erre a célra szánt pénzek eljussanak az iskolákba.

A köszöntések után 23 általános, 11 kisiskola és 22 középfokú oktatási intézmény képviselői, illetve testnevelő tanárai vehették át az őket megillető oklevelet és az azzal járó pénzjutalmat.