Vágólapra másolva!
A tél közeledtével egyre inkább szűkül azon helyek száma, melyet a honi horgászok felkereshetnek. Gyorsabban sötétedik, és az idényjellegű nyitva tartással működő halastavak is bezárnak lassan. Ám létezik egy hely, ami épp ebben az időszakban nyit ki. Taksony közelében a Moby Dick tórendszer egyik tava egész télen nyitva tart. Aki csukára menne, mindenképpen keresse fel a kis tavat!
Forrás: [origo]


Évközben ponty, harcsa, afrikai harcsa, balin, amur, compó, keszeg, kárász fogható, ám télen eljő a csukázók ideje. A tulajdonos folyamatosan cseréli a vizet, hogy a tó ne tudjon kemény hideg esetén se befagyni, ezáltal a ragadozók életét és életterét is megóvva. Így akár még az is előfordulhat, hogy 0 oC alatti hőmérsékletnél is horgászhatnak a legelszántabbak.

Felmerül a kérdés, mivel érdemes horgászni. A kis vízfelület és alacsony vízmélység miatt nem ajánlott - de természetesen óvatosan azért megpróbálható - a pergetés vagy a fenekezés. A legjobb módszernek az élő kishalas technika kínálkozik. A szerelés egyágú kishorog, kevlár előkével tűnik a legideálisabbnak.

Rétközi-tó: az egykori mocsár ma kedvelt horgászhely/sport/x-mag/20030930retkozito.htmlA Dunakanyar horgászgyöngyszemei/sport/x-mag/20030723adunakanyar.htmlA tatai Derítő-tó/sport/x-mag/20030905csak.htmlA süllőről/sport/x-mag/20020416asullorol.htmlA menyhalról/sport/x-mag/20020306amenyhalrol.html

A csukára vágyóknak azért is érdemes felkeresniük a tavat, mert a gazdag telepítés következtében szinte mindenki biztosra mehet, aki ellátogat a Moby Dickre. Az idelátogatókat nomád körülmények fogadják, cserébe azonban bármennyi hal horgászható, igaz, a fogott halakért fizetni kell. A parton horgászbódé gondoskodik a komfortérzetet javításáról, üdítő, kávé, tea vásárolható, valamint itt lehet beszerezni a napijegyet is.

Azoknak, akik a nagyobb kihívásokat kedvelik, ajánlhatjuk a Duna-Tisza-csatornát vagy a XXX.-as csatornát, itt ugyanis nem mehet biztosra a horgász, azonban alkalma nyílik a pergetéssel próbálkozni. Továbbá a táj is magával ragadó, bár ajánlatos az aszfaltúttól beljebb merészkedni, hogy az érintetlen természetben gyönyörködhessen a pecás, esetleg az őt elkísérő család. Arról nem is beszélve, hogy a benti részeken, ahol kevesebben járnak, a kapásra is nagyobb az esély. Csukázásra fel!