Vágólapra másolva!

Dunacsúny-kupa nyílt vadvízi verseny

Október 24-26. között a Kanyon Aktív csapatának szervezésében bárki próbára teheti vagányságát és lecsúszhat a dunacsúnyi mesterséges vadvízi kajakpályán. Verseny bárkinek, nyílt nap mindenkinek!

A háromnapos menetrendben mindenki megtalálja a neki megfelelő ajánlatot. Mivel a pálya nem könnyű, a Kanyon lehetőséget biztosít a verseny előtt egy edzésre, melyre október 24-én, pénteken kerül sor. Másnap, tehát 25-én, szombaton bonyolítják le a versenyszámokat (lásd alább), míg 26-án vasárnap lehetőséget biztosítanak a teljesen kezdők részére is, hogy kipróbálják az érzést, hogy milyen is, amikor sodor az ár...

Versenyszámok:
Kenu sprint: melynek versenytávja 600 m (a teljes pálya). A csapatok egyesével indulnak 2-3 perces időközökkel. A célba érés időeredménye számít. Az időeredményeknek a Head to head számban van jelentőségük, mert a gyorsabb csapatok választhatnak pályát.

Kenu Head to head: versenytáv kb. 600 m (a teljes pálya). Két hajó indul egyszerre, a gyorsabb hajó jut tovább. A két hajó kezdetben két külön pályán indul, de a rajt után 20-100 m múlva azonos pályán haladnak tovább. A hajók ütközése nincs megtiltva, de a lapátokkal, kézzel nem lehet egymást megütni, ellökni. A sprint futam időeredményei alapján az első 16 csapat versenyez egymással kieséses alapon. Az alábbiak szerint állnak össze a párok 1-9, 2-10, 3-11, 4-12, 5-13, 6-14, 7-15, 8-16 helyezettel versenyez. Pályát mindig az választ, aki az előző futamban jobb időeredményt ért el.

Kenu szlalom: versenytáv kb. 600 m. A verseny szakaszon 10-12 kapu (piros és zöld) lesz elhelyezve úgy, hogy a zöld kapuk között sodrásirányból, a piros kapuk között sodrásiránnyal szemben kell áthaladni. A kapuk érintését 5, kihagyását, vagy szándékos ellökését 50 másodperccel büntetik, úgy, hogy ezeket az időeredményhez adják. Indítás egyesével. Minden csapat kétszer evezhet a pályán és a jobb eredmény számít. A győztes a legjobb összidőt (futamidő + büntetések) elérő csapat.

Raft sprint: Hasonló a kenu sprint versenyhez. Ebben a számban a 6 fős legénységet túravezető irányítja, ő kormányozza a hajót, de a főszerep a legénységé marad, hiszen ennél a versenyszámnál csak az idő számít!