Vágólapra másolva!
Minden eddiginél korábban, október 19-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a városligeti műjégpálya - mondta az intézmény igazgatója csütörtökön Budapesten.

Egyelőre csökkentett jégterület áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére, a teljes pályát körülbelül két hét múlva vehetik birtokukba a sportolók - mondta sajtótájékoztatóján Bürger Miklós, hozzátéve, hogy a diákok őszi szünetére való tekintettel kezdődik ilyen korán a jégszezon.

Közölte: az előkészítő munkálatokra mintegy 27 millió forintot költöttek, de átfogó felújításokra nem volt pénzük.

A rétegigényeknek megfelelően 8-10 alkalommal szombat esténként külön a nyugdíjasoknak, a középkorúaknak és a fiataloknak szóló rendezvények lesznek - tájékoztatott.

Elmondta: "az energia-áremelések és a magas működési költségek dacára a belépőjegyek csupán 7 százalékkal emelkedtek".

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes a műjégpálya rekonstrukciós terveiről elmondta, hogy a két részből álló beruházás mintegy 4 milliárd forintba kerül.

A források előteremtése érdekében a PHARE előkészítő alapprogram keretében a műjégpálya teljes rekonstrukciójára és új korcsolyapálya felépítésére pályáztak - tette hozzá.

Hozzátette: a munkálatok legkorábban a jövő év második felében kezdődhetnek el, 2007-re mind az épület, mind a jégpálya teljes egészében megújulhat.