Vágólapra másolva!
Az október 19. és 23. között sorra kerülő 14. Bécs-Budapest szupermaratoni futóversenyen, amely az egyik legmagasabb összdíjazású hazai sportesemény, 45-50 egyéni induló és 130-140 csapat részvételével számolnak a szervezők. A nyeremények összértéke 20 millió forint.

A csütörtöki győri sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Bécs-Sopron-Győr-Tata-Budakeszi-Budapest 352 km-es útvonal- és szakaszfelosztás nem változik, s Ausztriában 14, Magyarországon 39 települést érint a kemény erőpróba. A szervezők elsősorban az osztrák indulók részére Bécs-Sopron szakaszversenyt is rendeznek.

Tavaly 12 országból 700-an indultak a viadalon, idén 45-50 egyéni résztvevő és 130-140 csapat nevezésére számítanak a szervezők, sőt, a mezőny a kerékpáros túra és a görkorcsolya viadal résztvevőivel is bővül. Újra összeméri erejét a nagy hármas: az orosz Anatolij Kruglikov, a lengyel Jaroslaw Janicki és Vozár Attila. A nőknél idén is a német Maria Bak a favorit.

Az idei versenyre - amelynek fővédnöke Lamperth Mónika belügyminiszter - meghívják az összes, 2003-as magyar világ- és Európa-bajnokot is.