Vágólapra másolva!
Egy verseny olyanoknak, akik többre vágynak, mint egy utcai futóverseny. Négy kemény hegyi emelkedő, közel egy kilométeres szintemelkedés, no és a táv: 26 kilométer. Az esemény nehézségéről csak az tud beszélni, aki már egyszer ott volt - állítják a résztvevők.

Október 5-én, vasárnap immár 5. alkalommal rendezik meg a 26 kilométeres futóversenyt Badacsonytördemicen. A balatoni vidéket átszelő verseny célja a hagyományteremtésen túl, hogy a természeti környezet adta lehetőségeket kihasználja.

A pálya útvonala páratlan természeti környezeten vezet át, hiszen a bátor vállalkozók (a 26 kilométeres távon a 850 méteres szintkülönbséggel is meg kell küzdeni) a Badacsonytördemic, Badacsony-hegytető, a Badacsony északi oldala, Köbölkút, Gulács-hegy, Szentgyörgy-hegy, Hegymagas falu, Lúdtilosi rét, szigligeti vár, Várhegy, Badacsonytördemic útvonalon teljesíthetik a túrát.

Forrás: [origo]

A Badacsony



A csúcsmaraton főtámogatója, a COD Rák Információs Központ kiemelkedően közhasznú alapítvány betegek számára is szervez programokat. A versenyek tehát a krónikus betegségek és a gyógyulás jegyében zajlanak, éppen ezért a profi futók mellett a gyógyulásra vágyókat is szívesen látják a szervezők.

A maratonfutás délelőtt 10 órakor rajtol a badacsonytördemici faluház udvaráról. Betegeknek és a hozzátartozóknak az udvaron és a falu utcáin 300-600-900 méteres pályákat alakítanak ki, ahol mindenki a saját kondíciójának megfelelő nehézségi fokot választhat.

Nevezni előzetesen az Andreas Vendéglőben lehet (Badacsonytördemic, Debreczenyi Gy. utca 4.) Jáger Andrásnál vagy a (06-87) 433-108-as telefonszámon és a (06-87) 433-219-es faxszámon. Aki azonban csak a helyszínen dönti el, hogy megpróbálkozik a cseppet sem egyszerű feladattal, nem késik le semmiről, hiszen a verseny napján is leadhatja jelentkezését.

Bővebb információt a nevezési telefonszámon kaphatnak.