Vágólapra másolva!

Ismét keresik a Nemzet Sportvárosát

A nyár folyamán két hazai település elnyerheti a Nemzet Sportvárosa címet, amellyel 2-2 millió forintos pénzdíj jár.

A kedden megalakult bírálóbizottság május 20-ig teszi közzé a pályázati feltételeket, s a települési önkormányzatoknak június 20-ig kell elküldeniük jelentkezésüket. Az eredményhirdetésre júliusban kerül sor.

A cím adományozásával a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium azt a munkát kívánja elismerni, amellyel az önkormányzatok hozzájárulnak az állampolgárok egészséges környezetének kialakításához, illetve a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészségéhez, valamint a rendszeres testedzéshez fűződő alkotmányos joguk gyakorlásához.

A kilenctagú bizottságban helyet kapott Köpf Károly helyettes államtitkár, Gallov Rezső nyugalmazott államtitkár, Salga Péter, a Szabadidősport Szövetség főtitkára, Mészáros János, a Nemzeti Sportszövetség alelnöke, Szlatényi György, a Nemzeti Diáksport Szövetség főtitkára, Toller László, Pécs polgármestere, valamint Várkonyi Attila (Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége), Farkas Zoltán (Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) és Kovács Ferenc (Magyar Önkormányzatok Szövetsége).

A díj odaítélésénél alapfeltétel, hogy a település egyformán fontosnak tartsa a diák-, a szabadidő- és a versenysportot.

1994 és 1998 között összesen 15 város nyerte el a kitüntető címet, amit a díj újbóli bevezetésével hivatalosan viselhetnek majd.