Vágólapra másolva!
Mit lehet csinálni egy hatalmas, üresen álló üzemcsarnokkal, amiből semmi sem maradt a falain kívül? Le lehet bontani, fel lehet robbantani vagy újra gyárat csinálni belőle. Vagy olyan dolgokat rendezni benne, amihez nagy tér kell, és illik hozzá a durva, indusztriális környezet.

Többen úgy gondolták, hogy a Mammut 2 mellett álló, a régi Ganzból megmaradt, de a Millenáris Parkon kívül lévő, ezért nem felújított, eléggé lerobbant "M" nevű csarnok jó lesz egy BMX-MTB ugróversenyhez. Szép nagy hely van benne, fedett is, és az extrém hangulathoz jól illett a csarnok, a hatalmas betonfalak, a kitört ablakok és a látványosan rozsdás, furcsa fémszerkezetek. Sajnos a sokéves üresség nem csak a látványnak, hanem a koszréteg vastagságának is jót tett, de ez láthatóan nem nagyon zavarta a többszázas közönséget.

Forrás: ORIGO


A rendezésben nem lehetett különösebb hibát találni, a pálya megfelelően ki volt építve, szalmabálákkal tompítva a veszélyes helyeket, a nézőtértől kordonokkal gondosan elválasztották, és arra is ügyelt a szép számú rendezőség, hogy ne mászkáljanak a nézők a pályán és a csarnok veszélyes részein. Az indításnál pedig szépen sorban jöttek a versenyzők, nem zavarták egymást, és a megfelelő orvosi ellátás is megvolt, amire sajnos szükség volt, többen komoly sérüléseket szenvedtek, ketten kórházba is kerültek.