Vágólapra másolva!
Emlékeznek, amikor Szenegál 6-0-ra megverte Brazíliát? Nemes Koppány, a világliga kispályás focibajnokságok szervezője állítja: ilyen is előfordult már, ráadásul itt a fővárosban. És ezzel a "csoda" még nem ért véget: a hétvégén induló pontvadászatban többek között Feröer-szigetek is pályára lép. Meg az [origo] csapata is.


Az első, hivatalos világliga fantázianévre keresztelt bajnokság téli fordulója március 8-án indul, majd idén még lesz tavaszi és nyári forduló is. Aki tehát most lemarad, vagy a mérkőzésekbe beletekintve kap kedvet, a későbbiekben jelentkezhet - hangsúlyozták szervezők. A világliga tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy csapat egy ország nevében lép pályára, illetve küzdi végig a bajnokságot. A mérkőzéseket szombati és vasárnapi játéknapokkal Budán, a XI. és a XII. kerületben rendezik, több variációban. Az egyesület vezetői számolnak a családos férfiakkal is; nekik "családcentrikus", azaz szabad hétvégéket is hagyó bajnokságot terveztek A szervezők továbbá rendeznek hétközi meccseket is, ezekre szerda, csütörtök és péntek esténként kerül sor.

Sport 2002/kék-narancs/sport/20021218sport.html?pIdx=10

A sorozat záróeseményét, a világliga szuperkupa-döntőt augusztusban rendezik. Itt a legjobb - illetve legtöbb pontot szerző - három csapat külföldi utazást nyerhet. A csapatok abba az országba utazhatnak el, melyet a bajnokság alatt képviselnek. És, hogy ki milyen név alatt focizik, az a szerencse kérdése: a csapatkapitányok ugyanis a nevezéskor húzzák ki az adott ország nevét, melyet egész éven át képviselni fognak. Bővebb információ a szervező (06-20) 913-2983-as telefonszámán kérhető, vagy a www.aquila-se.hu oldalon található.