Vágólapra másolva!
Kemény munkával telt a hétfői szünnap a vitorlás Amerika-kupa döntőjében a svájci Alinghivel szemben két futam után hátrányba került címvédő Team New Zealand számára.
Forrás: MTI
Az Alinghi


Az új-zélandiaknak - a szombati technikai problémák után - komoly esélyük volt a második verseny megnyerésére, nem sokkal a cél előtt ugyanis még 26 másodperccel vezettek, a kormányos Dean Barker rossz döntése nyomán azonban 7 másodperccel mégis lemaradtak.

- Szörnyű érzés az utolsó pillanatban elveszteni egy futamot - nyilatkozott a helyi televízióban a csapat működését irányító Tom Schnackenberg.

Növelte előnyét az Alinghi az Amerikai-kupán/sport/x-mag/20030216amerikai1.htmlAmerika-kupa: vezet az Alinghi/sport/x-mag/20030215amerikakupa.html

Pihenéssel töltötte viszont az időt az Alinghi legénysége. A svájci együttes önbizalmát javíthatja, hogy a szerencsés körülmények között megnyert első futam után a másodikban komoly küzdelemben múlta felül a jóval esélyesebbnek tartott címvédőt. Érdekesség, hogy Russel Coutts, az éppen a Team New Zealandtól igazolt kormányos sorozatban - rekordot jelentő - 11. Amerika-kupa futamgyőzelmét érte el, vagyis amikor ő irányított, ennyi versenyen maradt veretlen éppen aktuális csapata. A mostani kettő mellett négyszer az előző, ötször az azelőtti kiírás során.

Úttörő lehet maga az Alinghi is: európai alakulat ugyanis még sohasem nyerte meg az Amerika-kupát.

A sikerhez öt győzelem kell. A következő futamra kedden kerül sor.