Vágólapra másolva!
Az összefüggő rendszert alkotó francia sívárosokban nincs olyan téli sport, melyet ne lehetne kipróbálni. A síelés utáni szórakozási és sportolási lehetőségek sokasága pedig felejthetetlenné teszi az itt töltött téli vakációt.

A magyar síelők között is egyre népszerűbb francia síközpontok kiváló természeti adottságokkal, valamint fantasztikusan kiépített, folyamatosan karbantartott és ápolt sípályákkal várják a téli sportok szerelmeseit.

Forrás: ORIGO

Chamonix Mont-Blanc

Mont-BlancChamonix

A magyarok kedvenc sípályái Olaszországban/sport/x-mag/20021118amagyarok.htmlSíelésről a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/teli_sportok/sieles/

Európa egyik legnagyobb síközpontja, a Les 2 Alpes 76, összesen közel 200 kilométernyi különböző nehézségű sípályával és 64 felvonóval várja a vendégeket, valamint a híres gleccservasúttal, amely 2600 méterről 3600 méterre viszi fel a vállalkozó szelleműeket. Az egész évben üzemelő síparadicsom minden szempontból kielégíti a sportolni és kikapcsolódni vágyók igényeit. Külön érdekesség a jégbarlang, valamint a helikopteres kirándulási lehetőség.

Szintén 365 napig várja a síelőket az 1992-es téli olimpia helyszínéül szolgáló 300 kilométernyi sípályával rendelkező Espaces Killy. A csodálatos környezet mellett a kezdőket 3 ingyenes felvonó, a profikat pedig szűzhó csábítja ide.