Vágólapra másolva!
Életveszélyes a Balatonon korcsolyázni, a 10 és 30 centiméter között változó vastagságú jeget hó borítja és a jégrétegek közé sok helyütt víz szorult - tájékoztatott a Balatoni Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság ügyelete hétfőn.
Forrás: MTI


A keszthelyi fövenyfürdő sekély részén majdnem fenékig befagyott a Balaton, ezen a részen hétfőn nyílt jégpálya, ahol korcsolyát és fakutyát is lehet kölcsönözni, emellett négy kaput biztosítanak a jégkorongozni vágyóknak. A létesítményt délután és kora este kivilágítják.

Végh Szilárd, a keszthelyi városüzemeltetési kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a 120 méterszer 80 méteres pályát az igényeknek megfelelően tovább tudják bővíteni. A keszthelyi jégpályára látogatóknak a hét végén szórakoztató programot is szerveznek.

Életveszélyes a Velencei-tó jegére lépni/sport/x-mag/20030110eletveszelyes.html

Siófokon a parton alakítottak ki korcsolyapályát még karácsonyra. Az 1800 négyzetméternyi jégpályához a vizet a regionális vízmű támogatásként biztosította az üzemeltetőnek, az esti kivilágítás költségeit pedig az önkormányzat állja.

Tóth Csaba, a pályát létrehozó Dream Siófok Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a létesítmény egyik része a korcsolyázóké, míg a pálya másik felén a jégkorongozók játszhatnak. A siófoki Jégpartot ingyen használhatják a téli sportok kedvelői.