Vágólapra másolva!
A Magas-Tátra mindig is a magyarok - síelők és kirándulók - klasszikus téli úti célja volt. A könnyen megközelíthető, családias hangulatú turistahelyek idén is fokozatosan bővülő és javuló szolgáltatásokkal várják a sportos utazókat.

A Poprádtól kevesebb mint 15 kilométerre fekvő Ótátrafüred (Stary Smokovec) a legrégebbi magas-tátrai síközpontnak számít. Ez a terep a kisgyermekes családoknak és a kezdő síelőknek lehet igazán vonzó, hiszen szinte valamennyi pályája a könnyű kategóriába tartozik. A síelőket 7 sílift, valamint az Ótátrafüred és Tarajka között közlekedő sikló folyamatosan szállítja a leküzdeni kívánt emelkedőkre. Tarajkán (Hrebienok) 1300-1500 méter magasra visznek a felvonók, innen két közepes nehézségű és két könnyed, tanpálya jellegű lejtőn "száguldhatunk". A Jakab-rét hóágyúzott, hangulatosan könnyed lankáit a világítás esténként is alkalmassá teszi a csúszkálásra. A sífutók is találnak itt maguknak megfelelő útvonalat, Tátralomnic felé egy 6, illetve egy 12 kilométer hosszú, rendszeresen gondozott pálya halad. A túrakedvelők pedig csodálatos tájakon barangolhatnak; a Tar-patak vízesései vagy az Óriás-vízesés felejthetetlen látványt nyújtanak.

Forrás: ORIGO

A Magas-tátra

A legrégebbi síközpont Ótátrafüred a környéken, de a közelében található Tátralomnic (Tatranská Lomnica) mondható a legismertebbnek. A síterep Kőpataki-tavi részén a síidény majdnem 5 hónapig is eltarthat. Ezen a jól kihasználható területen a könnyűtől egészen az igazi kihívást jelentő fekete pályákig minden fokozat megtalálható.

Tátra - Ismerjük meg Szlovákiáthttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=43172&tag=11520 FtSíelés a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/teli_sportok/sieles/

A sportolókat kabinos és lengőlibegő szállítja. A kevésbé profik előbb Jamy körzetében próbálkozhatnak az első csúszásokkal. Az itteni lesiklópályák nagy része könnyűnek mondható, de azért a haladó síelők is találhatnak néhány kedvükre valót. Jamy érdekessége, hogy területén két, nyári edzésre is alkalmas műanyagborítású ugrósánc, valamint egy gyakorló szlalompálya is található. A Tátralomnichoz közeli Matlarházán (Tatranské Matliary) hosszabb-rövidebb sífutópályák is várják a turistákat.