Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt ismét el kellett halasztani a futamokat a vitorlás Louis Vuitton-kupa elődöntőjében, Aucklandben.

A tervek szerint a svájci Alinghi fedélzetén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság éppen Új-Zélandon tartózkodó elnöke, Jacques Rogge is helyet kapott volna, de a rossz időjárás végül megakadályozta "vendégszereplését".

Louis Vuitton-kupa: egy győzelemre a döntőtől/sport/x-mag/20021212louis.htmlLouis Vuitton-kupa: az Alinghi újabb győzelme/sport/x-mag/20021211louis.htmlLouis Vuitton-kupa: előnyben az Alinghi és a OneWorld/sport/x-mag/20021210louis.html

- A program csúszása nem tesz jót a sportág megítélésének - mondta a belga sportdiplomata, aki finn dingiben háromszor (1968, 1972, 1976) indult az ötkarikás játékokon. - A jövőben mindenképpen szabálymódosításra lenne szükség, hiszen a szurkolók és a tv-csatornák sem szeretik a csúszásokat.

A négy győzelemig tartó párharcban az Alinghi jelenleg 3-0-ra vezet az amerikai Oracle ellen, a OneWorld (amerikai)-Prada (olasz) mérkőzés 1-1-re áll.

Az utóbbi összecsapás nyertesére még egy megméretés vár a másik elődöntő vesztese ellen. A döntőt januárban rendezik. Az első helyezett - az Amerika-kupáért - az öt sikerig tartó februári fináléban a címvédő Team New Zealanddal találkozik.