Vágólapra másolva!
A hazai és a külföldi természetkedvelők körében egyre népszerűbb a Somogy megyei Petesmalomban lévő vidrapark; az idén több mint háromezren keresték fel a halastavakban bővelkedő, mintegy 150 hektáros, védett területen kialakított bemutatóhelyet.
Forrás: MTI


- Azóta nem csak a környékből, de az ország legkülönbözőbb helyeiről érkeznek a látogatók, köztük óvodás- és iskoláscsoportok, hogy természetes élőhelyükön figyeljék meg a vidrákat és a ritka madarakat - mondta a szervezet elnöke.

Hozzátette: a vidrapark központjában lévő tanyán mind több őshonos háziállattal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, az időközben felépült oktatóteremben pedig előadásokat, foglalkozásokat tartanak az itt élő állatokról és növényekről.

Nemzetközi solymász találkozó Orosházán/sport/x-mag/20021106nemzetkozi.htmlSiketfajdok visszatelepítése az Őrségben/sport/x-mag/20021030siketfajdok.htmlMagyarország nemzeti parkjai/sport/x-mag/20020926magyarorszag.html

A természetvédelmi szakember beszámolója szerint a tanösvényeken a már meglévő megfigyelőkunyhók és magaslesek mellett szeretnének újabbakat felállítani, továbbá terveznek egy lepke-tanösvényt. Ehhez olyan növényeket ültetnek az ösvény mentén, amelyeket kedvelnek a pillangók.

Az újabb látványosság kialakításához francia támogatóiktól már kaptak ígéretet a somogyi természetvédők, magyar forrásokra pedig pályázatot nyújtottak be.