Vágólapra másolva!
Az Alacsony-Tátrában, a magyar sízők számára elérhető közelségben három jelentősebb síközpont is található. Ezek mind személyautóval, mind rendszeresen közlekedő vonat- és autóbuszjáratokkal könnyedén megközelíthetők.
Forrás: --
Certovica
Certovica


Az egyes menedékházak, hotelek és szállók mellett további hét felvonó szállítja a sízőket, ezeket a sípályákat is rendszeresen karbantartják. A sífutók és a sítúrák kedvelői négy különböző hosszúságú, de csak ritkán gondozott útvonalat találnak a környéken.

Innen északnyugatra alig 6 kilométert tovább utazva a Chopok déli lejtőihez (Chopok-juh) érkezünk. Ez a Chopok északi oldalán működő síközponttal (Chopok-sever) összefüggően Szlovákia egyik legnagyobb síparadicsomává nőtte ki magát.

A magyarok kedvenc sípályái Olaszországban/sport/x-mag/20021118amagyarok.htmlValle d´Aosta, az olasz síparadicsom/sport/x-mag/20021111valle.htmlDél-Lengyelország síközpontjai/sport/x-mag/20021028dellengyelorszag.htmlCsaládi kiruccanás Muravölgybe/sport/x-mag/20021014csaladi.htmlKarintiában valóra válnak a téli álmok/sport/x-mag/20021105karintiaban.html

A terület a Certovicához hasonlóan 3,5-4 hónapig síelhető. Az 1080-2000 méter magasan kezdődő lesiklópályák főként a jól, illetve közepesen felkészült sízők számára ajánlhatók. A hat jelzett pálya közül három könnyű terepnek számít (Réti, Mormota, Hotel pályák), egy közepesen nehéz (Deresovka), kettő pedig igazi kihívást jelenthet még a gyakorlott sízők számára is (Mester-, valamint Medve pálya). A pályákhoz két-, illetve négyüléses libegő, valamint négy sílift szállítja a turistákat.

A Chopok területén változatos sífutópályákat is találunk, melyekből rövidebb vagy hosszabb sítúraútvonalak egyaránt összeállíthatóak. Az egyik legnépszerűbb túra egészen Certovicáig halad a főgerincpályán.