Vágólapra másolva!
A szombati szélcsend, majd a vasárnapi viharos időjárás után hétfőn újra a szél hiánya miatt kellett elhalasztani a vigaszág küzdelmeit a vitorlás Louis Vuitton-kupán.
Forrás: --
OneWorld

Ha a körülmények végre kedvezően alakulnak, a OneWorld az ugyancsak amerikai Team Dennis Conner, míg a címvédő olasz Prada a svéd Victory ellen száll vízre a négy győzelemig tartó párharc során.

A két továbbjutó egymással méri össze tudását december 9-től, majd ennek a rivalizálásnak a győztesére még egy megmérettetés vár az Alinghi (svájci)-Oracle (amerikai) elődöntő vesztese ellen.

A döntőt januárban rendezik. Az első helyezett - az Amerika-kupáért - az öt sikerig tartó februári fináléban a címvédő Team New Zealanddal találkozik.

Louis Vuitton-kupa: folytatás szombattól/sport/x-mag/20021122louis.htmlLouis Vuitton-kupa: kiesett a GBR Challenge és a Le Defi/sport/x-mag/20021118louis.htmlLouis Vuitton-kupa: az Alinghi már elődöntős/sport/x-mag/20021115louis.html

Közben a New Zealand Herald című lap azt állítja, hogy hetekkel, sőt akár hónapokkal is csúszhat a program. A Team Dennis Conner és a Prada ugyanis szeretné elérni, hogy a versenybíróság kémkedés miatt kizárja a OneWorld-öt. A vád nem új keletű, az illetékesek korábban már - egy pont levonásával - meg is büntették a most újból céltáblává vált csapatot, amelynek ellenfelei azonban nem érik be ennyivel. Állításuk szerint a OneWorld nem tartotta be a szabályokat, és más, a versenyben szintén részt vevő hajók terveit felhasználva alkotta meg a sajátját. Állításukat most egy 70 oldalas dokumentációval igyekeznek alátámasztani.

Bob Ratcliffe, a OneWorld igazgatója szerint azonban ez csupán reményt vesztett emberek reménytelen próbálkozása arra, hogy a zöld asztalnál érjék el, amit a vízen nem tudnak.