Vágólapra másolva!
Nyolcszáz mérfölddel a cél előtt felborult a múlt csütörtök óta élen haladó és biztos győztesnek tűnő svájci Steve Ravussin háromtestű hajója a Rum útja elnevezésű szóló vitorlásversenyen.

- Elaludtam, majd nagyon meglepődtem - összegezte a történteket Ravussin. - Éreztem, hogy hirtelen felgyorsul a hajó, de amikor felébredtem, már késő volt.

Vitorlázás - A Rum útja: újabb három hajós adta fel/sport/x-mag/20021113vitorlazas.htmlVitorlázás - A Rum útja: sokan feladták/sport/x-mag/20021111vitorlazas.html

A TechnoMarine nevű trimarán kiesésével már csak hárman vannak versenyben a 18 többtestű vitorlás közül, és a francia Michel Desjoyeaux vette át a vezetést. A Vendée Globe-győztes hajósnak közvetlenül a november 10-i rajt után technikai hibák miatt rövid időre ki kellett kötnie, így meglepetésre valószínűleg a sokkal lassúbbnak számító egytestű vitorlások közül kerül ki az idei abszolút első.

Ebben a kategóriában a leggyorsabb földkerülő nőnek számító angol Ellen MacArthur vezet. Neki 900, míg Desjoyeaux-nak 1400 mérföldet kell még megtennie a karib-tengeri Guadeloupe szigetéig.