Vágólapra másolva!
Egy neves amerikai újságíró azt mondta Miamiról: "Az a legelbűvölőbb benne, hogy senki sem tudja meghatározni, milyen is valójában." Ha mégiscsak keresünk valamiféle definíciót a dél-floridai városra, talán azt mondhatnánk, hogy Miami a különböző etnikumok Mekkája, az urbánus kultúra, a kávéházi hangulatok különös keveréke, amelyet nyüzsgő éjszakai élet olvaszt eggyé. Az idők folyamán a karibi térség banki, kereskedelmi és közlekedési középpontjává vált,  Közép- és Dél-Amerika zenei és művészi életének csomópontja.

Kérje az Aqua Magazin ingyenes mutatványszámát!

Miami viszonylag fiatal település, amelybe beleépült a világ számos nagyvárosának - Barcelona, Lisszabon, Prága, Párizs, Caracas, Rio de Janeiro - egy-egy érdekes mozaikja. A kis mellékutcák és sikátorok ezreiben Európára emlékeztető virágárusokra, spanyol hatást tükröző bisztrókra, kubai kávézókra bukkanhatunk, francia butikok csalogatnak, divatos galériák, dél-amerikai zöldségpiacok kínálják áruikat. Szinte bódító az ily sokféle idegen kultúra, hatás keveredése.

Forrás: --
South Beach
South Beach

A kis-Havanna nyüzsgő áradata a spanyol Miami szíve. Látogatók sorakoznak a Disznóöböl-emlékműnél, ahol örökláng tiszteleg azok emlékének, akik a Fidel Castro elleni földvisszafoglaló harcokban lelték halálukat - ez is Miami. A város szerves része a Coral Gables mesebeli világa, a pálmafákkal szegélyezett utcák, amelyeken tibeti szerzetesek, nicaraguai artisták és brazil bankárok sétálnak, a túldíszített kapuk, a kőből készült szökőkutak, a mediterrán jellegű fantáziadús épületek, a csatornákkal szabdalt kanyargós utcácskák, a lagúnák és a napfényáradat.