Vágólapra másolva!
Az Alpok francia és svájci határánál található Olaszország legkisebb tartománya, Valle d'Aosta, mely a síelők és a téli sportok kedvelőinek igazi paradicsoma. A 4000 méter fölé érő Monte Bianco (Mont Blanc), Monte Rosa, Cervinio és Gran Paradiso hegyein nyolc körzetben huszonnyolc kisebb-nagyobb síállomás található, ahol minden korosztály megtalálhatja a felkészültségének és állóképességének megfelelő sportot.

A téli turizmus egyik legismertebb olasz úti célja Valle d'Aosta. A tartományhoz többek között 878 kilométernyi sípálya, 300 kilométernyi sífutó pálya, 166 modern és gyors felvonó, 1234 valamennyi téli sporttal és korosztállyal foglalkozó síoktató, 185 alpesi túraútvonal, 107 menedékház, műhóberendezések és kivilágított pályák tartoznak. Ezek azok a számok, melyek garantálják, hogy a télisportok kedvelői közül mindenki megtalálja a számára legjobbat. Az idelátogatók a klasszikus téli sportokon kívül kipróbálhatják például a jégmászást, a kutyaszánhajtást, a jégen autózást, a motoros szánkót, a síalpinizmust, nem beszélve a "heliski"-ről (mely során helikopter juttatja a síelőt a kiszemelt csúcsra) és a hőlégballonos repülésről.

Az itt töltött téli vakációt azonban nemcsak az elsőrangú síelés teszi felejthetetlenné. A sportoláshoz szükséges kiváló feltétek mellett a meleg, szívélyes fogadtatás, a kis hegyi falvak hagyományőrző, derűs atmoszférája, a gyönyörű kilátás és a finom konyha szintén fontos jellemzői e tartománynak.