Vágólapra másolva!
Ausztria mindig is kedvelt volt a magyar síelők körében. A hóbiztos hegyek, a fejlett infrastruktúrával ellátott pályák, a síelőkre szakosodott szállásadók mellett a hely szelleme is olyan vonzerő, mely évről-évre felerősödik mindenkiben.


Dél-Lengyelország síközpontjai/sport/x-mag/20021028dellengyelorszag.htmlA Wörthi-tó és környéke/sport/x-mag/20021024worthito.htmlSíeléssel kapcsolatos linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/teli_sportok/sieles/

Nem ritkák a sífutópályák, a gyerekeknek és a családosoknak lekerített területek sem. Sőt, a helyiek, hogy a síelők kedvében járjanak, idén bevezettek egy speciális síbérletet, a "TOP SKI Carinthian Pass"-t. Ez a belépő a régió több mint 30 síparadicsomában érvényes. Használható a bérlet a neves Nassfeld-en, a híres-hírhedt Grossglockner-en, de nem maradhat ki a sorból Bad Kleinkirchheim, Gerlitze, a Mölltaler gleccser, Turracher Höhe és Innerkrems sem.

Karintia további 15 kisebb sírégióra bontható. Itt található Heiligeblut-Grossglockner, a Mölltal sportrégió, Liesertal-Maltatal, Katschberg, Oberes Drautal, Mistätter-tó és környéke, a Sonnenalpe, Villacher, Bad Kleinkirchheim, Feldkirchen és környéke, St. Veit, Norische régió, a Wörthi-tó régiója, Klagenfurt és környéke illetve a Lavanttal - D él Karintia - Rosental régió.

Forrás: --
Nassfeld
Gerlitzen Alpe

A régióban váltott síbérlet mind a négy központban használható, de felmutatásával 50 %-os engedmény jár a Warmbad-Villach és Bad Bleiberg uszodakomplexumaiban is.