Vágólapra másolva!
Ősz elejétől a fővárosi kerékpáros futárok már nemcsak csomagokat hoznak-visznek, de munka közben még - bélyeg helyett - elemeket is gyűjtenek.

Október elejétől környezetvédő mozgalmat indított a Hajtás Pajtás kerékpáros futárcég. A zöld kommandós városi cikázók a csomagok mellett ingyen elszállítják a megrendelőknél felgyülemlett használtelemeket. A cég vezetője, Kürti Gábor először az iskolákban elhelyezett elemgyűjtőket "nyomozta le", s járta ki, hol is lehet a használt elemeket biztonságosan elhelyezni. Ezek után első lépésként partnereit értesítette a futárszolgálat, s hogy minél több embert nyerjen meg magának a kezdeményezés, a pajtások is, bárhol járnak, népszerűsítik az elemgyűjtési akciót.

Futárok világbajnoksága20010727futarok.html

A megrendelőknek csupán annyi a dolguk, hogy a küldeményekkel együtt a begyűjtött elemeket is a futárnak adják. A pajtások ezeket az elemeket aztán központjukban gyűjtik, ahonnan havi rendszerességgel a Fővárosi Közterület Fenntartó Részvénytársaság szelektív hulladékgyűjtő központjába szállítják.

A hajtipajtik honlapjukon részletes információval is szolgának mindazoknak, akiket mélyebben is érdekel a téma. A megrendelők pedig a (06-1) 456-5000-es telefonszámon léphetnek kapcsolatba a futárokkal, és tudhatnak meg bővebb információkat az elemgyűjtési akcióról.