Vágólapra másolva!
Tizenöt ország versenyzői neveztek a Budapest Kongresszusi Központban zajló 10. FISAF aerobik Európa-bajnokságra, amelynek szombati döntőiben több magyar versenyző is érdekelt lesz.

A Nemzetközi Profi Aerobik Szövetség (FISAF) égisze alatt zajló kontinensbajnokságon (amellyel együtt rendezik a harmadik junior vb-t) a női egyéni elődöntőből Szloboda Éva a negyedik, Deme Ivett az ötödik helyen került be a szombati fináléba. Az utolsó versenyén szereplő Szloboda 2000-ben megnyerte az Eb-t, tavaly ezüstérmet szerzett a világbajnokságon, s mivel a döntőben mindenki "tiszta lappal" indul, megmaradt az esélye arra, hogy éremmel zárja pályafutását.

A még csupán 17 éves Deme Ivett két éve junior világbajnoki címet szerzett, s élete első felnőtt világversenyén kiválóan szerepel. Az elődöntőben egyébként a finn Piili, a cseh Jirickova és a finn Maijala végzett az első három helyen. Férfi egyéniben Tyeklár Richárd a neygedik helyen került be a döntőbe, két cseh versenyző, Dusek és Jansky, valamint a francia Brecard mögött.

A csapatversenyben mindkét magyar együttes fináléba került, a pécsiek a második, az Eb-n edzőként is érdekelt Szloboda Éva tanítványai pedig az ötödik helyen.

Az Eb-n és a junior világbajnokságon 654 versenyző vesz részt, s így a "fél ház" a szombati elődöntőben eleve garantált volt, s közel ezren foglaltak helyet a Kongresszusi Központban. A rendezők biztosra veszik, hogy a vasárnapi döntők során mind az 1800 hely foglalt lesz a nézőtéren.

Fábik Tibor