Vágólapra másolva!
Az Oracle BMW Racing legyőzte az éllovas Alinghit a vitorlás Louis Vuitton-kupán, a francia Le Defi Areva pedig megszerezte első győzelmét. Az amerikai szoftver-milliárdos Larry Ellison vezette Oracle utóbbi hét futamából hatot megnyert.

A sikerszéria akkor kezdődött, amikor a svéd Peter Holmberg helyét az új-zélandi Chris Dickson vette át a kormánynál. Az Alinghi második vereségét szenvedte el, ezúttal mindössze négy másodperccel kapott ki. A svájciak a zöld asztal mellett is alulmaradtak, a versenybíróság ugyanis helyt adott a GBR Challenge óvásának, miszerint az Alinghi elleni szerdai párharc végkimenetelét a változó időjárási körülmények és a szervezők rossz döntései jelentősen befolyásolták. Az eredményt megsemmisítették, és a futamot a hétvégén újra megrendezik.

A Le Defi óriási meglepetést okozott az egyik favorit OneWorld elleni győzelemmel. A siker létfontosságú a franciák számára, hiszen így az olasz Mascalzone Latinóval együtt egy pontosak. A második szakasz végén az utolsó búcsúzik.

2. szakasz, 7. forduló:
Le Defi Areva (francia) - OneWorld (amerikai) 57 mp előny
Oracle (amerikai) - Alinghi (svájci) 4 mp
Team Dennis Conner (amerikai) - Mascalzone Latino (olasz) 1:09 p
Victory (svéd) - GBR Challenge (brit) 1:01 p

Az állás:
1. Alinghi 11 pont/13 futam
2. OneWorld és Prada (olasz) 10/14
4. Oracle 8/12
5. Victory 7/14
6. GBR Challenge 6/13
7. Team Dennis Conner 6/14
8. Le Defi 1/13
9. Mascalzone Latino 1/15

A OneWorldtől "kémkedés" miatt egy pontot levontak. A kilenc kihívó közül mindenki kétszer méri össze tudását a másikkal. Az utolsó búcsúzik, a többiek két ágon folytatják a küzdelmet. A finálét januárban rendezik, a győztesre - az Amerika-kupáért - az öt sikerig tartó februári döntőben a címvédő Team New Zealand vár.