Vágólapra másolva!
2002. november 17-én ismét útjára indul a labda az ország legnagyobb és legnépszerűbb amatőrfoci-versengésében, az idén ismét megújuló Juventus - adidas Top 18-on.

A verseny - amely ugyan eddig is országos volt, viszont csak budapesti helyszíneken lehetett jelentkezni és játszani - most elérhető lesz az ország összes futballcsapata számára. Budapesten kívül négy körzetre osztották az országot. A körzetek központjai megyeszékhelyek - Nyíregyháza, Kaposvár, Szeged és Szombathely -, amelyeken egyébként is nagyon sok kispályás csapat futballozik és a környék városaiból is jól elérhetőek. Így várhatóan akár 3-400 csapat is harcba szállhat majd a fődíjért, egy Daewoo Kalos típusú személygépkocsiért (melynek értéke közel két és fél millió forint).

Budapesti teremfoci-bajnokságok20011121budapesti.htmlTeremfoci indul Angyalföldön20020123teremfoci.htmlTeremfoci Kőbányán20020213teremfoci.html

A megyeszékhelyen jelentkezők - és persze a budapestiek is - négyes csoportokban kezdik meg majd a küzdelmeket. A csoporton belüli körmérkőzés lejátszása után a csoportból két csapat mindenképpen továbbjut a helyi főtáblára, ahonnan egyenes kieséssel folytatódnak a küzdelmek, a legjobbak - jelentkezési számtól függően 4-6 csapat - kerülnek a budapesti középdöntőbe, ahol 32 csapat folytatja tovább a játékot.

A nevezési díj 22 800 Ft, mely a csoportmérkőzések játékvezetői díján kívül minden költséget tartalmaz.

Az autón kívül még számtalan, több millió értékű nyeremény vár a helyezettekre. Minden benevezett együttes egy remek labdát kap ajándékba. A második helyezett csapat egymillió forint értékű utazást, míg a további helyezettek sportfelszereléseket nyerhetnek.

Ebben az évben is lesz női verseny, mégpedig két kategóriában: a lányok indulhatnak az általános és a "teljesen amatőr" osztályokban. A "teljesen amatőr" kategóriában kizáró ok az NB I, NB II-es igazolás.

A díjazás nem tesz különbséget a kategóriák között, mindkét osztályban 250-250 ezer forint értékű sportfelszerelést nyer az első három helyezett.

A férfimezőnyben külön érdekesség a versenyen belül kiírt "teljesen amatőr" kategória kupája, melyben a legtovább jutott nyolc "teljesen amatőr" csapat küzdhet az első három helyért, valamint az értékes díjakért (250 ezer forint értékű sportfelszerelés).

A Juventus - adidas Top 18 teremfoci-torna döntőjére 2003. február 1-jén -szintén a hagyományoknak megfelelően - a Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság döntő, illetve gálaprogramjának keretében műfüvön kerül majd sor.

Jelentkezni és nevezni lehet legkésőbb november 11-ig a Nemzeti Sportban megjelenő nevezési lapokon, Budapesten az Arany Ászok Futballarénában (XI., Fehérvári út 120., információ 06-1-206-1269), a Váci úti, a Váci utcai és a Mamut üzletközpontbeli adidas üzletekben.

Vidéki körzeti központok információ:
- Nyíregyháza (Dajka László - 20/388 1402)
- Szombathely (Gerencsér Tibor 30/927 9426)
- Kaposvár (Böröczi Zoltán - 30/348 8593)
- Szeged (Gidai Sándor - 62/435-191)