Vágólapra másolva!
Immáron Magyarországon tartózkodik Feigel Lóránt, a hét végén, a Bihar-hegységben szerencsétlenül járt barlangász. A sérültet mentőhelikopterrel szállították Ártándról a nyíregyházi kórházba.

Mentőhelikopterrel szállítottáák a nyíregyházi kórház baleseti sebészetére a Romániában a hét végén balesetet szenvedett nyíregyházi barlangászt - mondta Szathmári József, a mentőszolgálat debreceni ügyeletvezetője. Elmondása szerint a debreceni mentőszolgálat helikoptere várta Feigel Lórántot az ártándi határállomáson, ahová a nagyváradi mentőszolgálat gépkocsija szállította a sérült barlangászt. Szathmári József tájékoztatása szerint a mentőhelikopter hétfőn délután 13 órakor szállt fel Ártándon, fedélzetén Feigel Lóránttal.

Barlangi mentés, avagy a szolidaritás szép példájahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32579

Farkas Gábor mentős tiszt a landolás után elmondta: a jobb lábán súlyos, nyílt szárkapocs-csont törést szenvedő barlangász a repülőutat a körülményekhez képest jól bírta. Ezt megerősítette maga a sérült Feigel Loránd is, aki hangsúlyozta, hogy a bekötött infúzió hatására semmilyen fájdalmat nem érez, s lelkiekben már felkészült a traumatológiai ellátásra.

A Nyíregyházi Városi Televízióban vágóként dolgozó, a helyi Denevér Barlangkutató Csoportban tevékenykedő fiatalember hozzátette: ez az első balesete, s reméli, hamar felgyógyul sérüléséből. A nyíregyházi kórház traumatológiai osztályán az orvosok a beteg átvétele után azonnal megkezdték a sebészi beavatkozás előkészületeit. A sérültet megvizsgálták, megröntgenezték, a gyorsított laboratóriumi vizsgálatokat elvégezték, s a tervek szerint még hétfőn délután megműtik a romániai barlangban szerencsétlenül járt nyíregyházi barlangászt.

A barlangász szombaton szenvedett balesetet mintegy 150 méter mélységben a romániai Bihar-hegység Belényesi-barlangjában. A 32 éves férfit hétfőn hajnalban, több mint 40 órás küzdelem után magyar, román és szlovák barlangi mentők mintegy 60 fős csapata hozta a felszínre.