Vágólapra másolva!
Az ősi balatoni dereglyék mintájára készített halászhajót a Balatoni Halászati Rt. három ácsa a cég siófoki műhelyében - mondta Tölg László, a  részvénytársaság vezérigazgató-helyettese.

A két és fél hónap alatt megépített, hat-hét millió forintot érő dereglyébe egyszerre száz mázsa hal fér be.

Forrás: MTI
Öreg-tavi halászat és madarászfesztivál Tatán/sport/x-mag/20021024oregtavi.htmlÚj útikönyv a Balaton és a Bükk vidékéről/sport/x-mag/20020925ujutikonyv.htmlÁllami segítséget vár a Balatoni Szövetség közgyűlése/sport/x-mag/20020917allami.htmlMegállapodás a balatoni horgászérdekek képviseletéért/sport/x-mag/20020911megallapodas.htmlMegközelíthetetlen balatoni vitorláskikötők20020405egyre.html

Mint a vezérigazgató-helyettes az MTI-nek elmondta, egy-egy halászcsapat kétféle dereglyét is használhat, ugyanis az egyik a víz alatt tartva, élve viszi partra a fogást.

A már nem élő zsákmányt szállító dereglyékből a társaság Balatonlelle melletti, irmapusztai feldolgozó-üzemébe kerül a fogás.

Tölg László szólt arról, hogy egy-egy halászcsapat két motoros hajóval, két dereglyével és két halászmesteri motorcsónakkal vág neki nap mint nap a Balaton vizének; a brigád által használt eszközök - az igen értékes hálókkal együtt - mintegy százmillió forintot érnek.

Az ősi halfogó módszernek számító nagyhálós halászathoz szükséges dereglyékből a siófoki székhelyű részvénytársaságnak összesen tizenkettő áll rendelkezésére.