Vágólapra másolva!
A Himalája csúcsát, a Mount Everestet meghódító hegymászó, Erőss Zsolt fotóiból nyílt tárlat csütörtökön Budapesten, a Néprajzi Múzeumban, s ez alkalomból mutatták be élményleírását tartalmazó albumát is.
Forrás: MTI
A Mount Everest csúcsára felvitt nemzetiszínű zászlót egy múzeum-nak, vagy a parlamentnek szánná
Fotó: Epa


A kiállítás megnyitása, valamint A Békás-szorostól a Mount Everestig című album bemutatója mellett a szervezők szóltak arról, hogy az ez év május 25-i csúcshódítás, illetve az expedíció során Erőss Zsolt által használt hegymászó eszközöket elárverezik. "Hamarosan a www.hoparduc.hu weboldalon lehet majd licitálni többek között egy gleccserszemüvegre, magasságmérő órára, pehelyruházatra, hágóvasra és a Mount Everest csúcsára felvitt nemzetiszínű zászlóra is" - ismertette Erőss Zsolt. A 8484 méteres magasságra feljutott hegymászó szeretné, ha ez utóbbi "ereklyét" az árverés után vagy egy múzeumnak, vagy a parlamentnek ajánlaná fel új tulajdonosa.

Everest-expedíció: könyvet írt az operatőr/sport/x-mag/20020918mount.htmlKitüntették az Everest-expedíció tagjait20020611kituntettek.htmlVideofelvétel az Everest-expedíció alaptáboráról20020605videofelvetel.html

Az aukción befolyó összeget a Tisza élővilágának rehabilitációjához ajánlja fel a WWF Magyarországnak a hegymászó. Erőss Zsolt szólt arról, hogy minden természetvédelmi program mellé "oda tud állni", de különösen foglalkoztatja a Tisza sorsa.

A hegymászó felvételeit bemutató tárlat a későbbiekben Miskolcon, Veszprémben, Pécsett, Győrött, Szegeden, Egerben, Szombathelyen és Debrecenben lesz látható.

Erőss: Egy órát töltöttem a világ tetején20020606everest.htmlCsak Erőss Zsolt jutott fel az Everest csúcsára20020527csak.html