Vágólapra másolva!
Aki csodálatos hegyvidéken akarja élvezni a téli sportok örömeit, az elérhető közelségben lévő muravölgyi sírégiót veheti célba. A terep jól felkészített síeléshez és snowboardozáshoz, a stájer vendégszeretet pedig a családokról sem feledkezik meg. Minden generációnak élményekben gazdag kikapcsolódásban lehet itt része.

Murau és környéke tejben-vajban füröszti a téli sportok és a hideg évszak szerelmeseit. A stájerországi Muravölgyben figyelnek a legifjabb korosztály igényeire és az új téli sportágak népszerűsítésére is. A távolság leküzdhető, hiszen Graz, a tartomány fővárosa Budapesttől mindössze 320 kilométer. Innen a Muravölgy 1,5-2 órai autózással elérhető.

Forrás: --
Murtaler




Turracher Höhe is jól áttekinthető téli üdülővidék. A magas hegyek hóbiztos terepet garantálnak, de minden sípálya hóágyúzható is. A havasokban túrázásra, a hatalmas jégpályán korcsolyázásra is van lehetőség. Az itteni sípályáknál egy Ausztriában nagy népszerűségnek örvendő előadóművész - Otto - volt a kitalálója az Ottifántok-gyereksívilágának. Az eredeti ötletek mellett szakképzett személyzet várja a kicsiket a gyermekhotelben és a sísuliban is. A grebenzeni havasokban, St. Lambrechtnél a hóemberfalu további példányokkal bővült és minden menedékháznál (hütténél) található gyermeksífelvonó is.

Lachtalban külön világ várja a gyerekeket. Sí- és snowboardsuli gyerekfelvonóval és gyerekpályával, mindehhez még egy nagy vidámpark "varázsszőnyeggel", gyerektaxival, indiánsátorral, mászótoronnyal, óriáscsúszdával és hintával. A gyermek-Lachtalban gyermekszlalom-pálya és gyereksísánc teszi az első próbálkozásokat felejthetetlen élménnyé. Hohentauern 11 kilométereses pályáját hangulatos manókunyhó, jópofa bucka-pálya vagy a manóerdő varázsolja vonzóvá a kis vendégeknek.

Frauenalpe a muraui hegyek között, közvetlenül Murau város felett található. A sívidék jól kiépített alpesi úton érhető el. A pályákon minden nehézségi fokozat megtalálható. Különösen kedvelt ez a vidék a családok körében, mert jól áttekinthető és önmagában zárt terület. További érdekesség, hogy egy 8 kilométeres hosszú lesiklópálya vezet egészen a történelmi járásszékhely, Murau város kapujáig. Präblichban a síelés után nyugágyak várják a napimádókat a hegyi szoláriumban, hétvégenként ingyenes forró teával és punccsal kényeztetik a vendégeket.

Síruhák tetőtől talpig20020115siruhak.htmlTanácsok sífelszerelés vásárlásához20011220tanacsok.htmlSporteszközkölcsönző nyílt Kőbányán/sport/x-mag/20020912fovarosi.html

A térség árai a szolgáltatások függvényében változnak. Átlagosan 20-24 eurót kell fizetni egy napijegyért. Akik rendszeresen hódolnak a téli sportoknak, azoknak érdemes az egész szezonra érvényes síbérletet kiváltani 210-320 euró közötti összegért. A gyermekek a fenti árakból 50 %-os kedvezményt kapnak. A hegyek külön-külön is elegendő szórakozást kínálnak, de akik szeretik a változatosságot és egy egész sírégiót meg akarnak ismerni, kiválthatják a hét nagy muravölgyi síterületre szóló bérletet. A "Murtaler", a Kreischberg, Frauenalpe, Grebenzen, Lachtal, Hohentauern és Präbichl síterületekre érvényes. Ára két napra 59 euró, egy hétre pedig 145 euró. Gyermekek ezen összeg feléért, 6 éves kor alatt pedig ingyenesen síelhetnek.

A régióban nemcsak a téli sportokat kedvelőkre gondolnak. Aki inkább szellemét táplálná, Grazban megtalálhatja számítását. Nem véletlenül választották a tartományi székhelyet 2003-ra Európa kulturfővárosává, múzeumok, várak, kastélyok és templomok csalogatják ide messzi földekről a turistákat. A kirándulóknak, nézelődőknek pedig Grebenzen a legmegfelelőbb. A Grebenzen-i Természetvédelmi Park egy igen széles hegymasszívum, a síparadicsom mellett kiránduló és kulturális központ is. A hegy lábánál fekvő St. Lambrechtben bencés apátság, több kiállítás és múzeum található. Az aktív pihenésre vágyókat pedig turista- és kerékpárutak, gyógyfürdők várják.