Vágólapra másolva!
Megszerezte első győzelmét a tavalyi döntős Prada a vitorlás Amerika-kupa selejtezőjében, a Louis Vuitton-kupán. Az olaszok ellenfelét, a francia Le Defi Areva hajóját szabálytalan rajt miatt kizárták.

A harmadik forduló párharcai közül a Victory Challenge és a négyszeres Amerika-kupa győztes Dennis Conner csapatának küzdelme meglepetést hozott, a svédek 33 mp-cel gyorsabbnak bizonyultak a közel 30 km-es táv végén.

Az amerikai One World begyűjtötte harmadik győzelmét (3:22 perc előny a GBR Challenge ellen), a svájci Alinghi magabiztosan (7:08 p) nyert az olasz Mascalzone Latinoval szemben.

Az állás: 1. Victory és Oracle BMW Racing 2 pont/2 futam, 3. Team Dennis Conner, One World és Alinghi 2/3, 6. Prada 1/3, 7. GBR Challenge 0/2, 8. Le Defi és Mascalzone Latino 0/3

A One Worldtől kémkedés miatt egy pontot levontak.

A kilenc kihívó közül mindenki kétszer méri össze tudását a másikkal az első körben. November 1-jén az utolsó búcsúzik, a többiek két ágon folytatják a küzdelmet. A Louis Vuitton-kupa fináléját januárban rendezik, a győztesre az öt győzelemig tartó februári döntőben a címvédő Team New Zealand vár.