Vágólapra másolva!
A korábbi híresztelésekkel szemben a Magyar Marathon Klub mégis megrendezi a Holsten Balaton-átevező túraversenyt, mert az ehhez szükséges engedélyt megkapták.

Július 28-án, vasárnap Alsóörsön különböző kategóriájú kajakok, kenuk, csónakok mutatják meg, hogy a Balatonon igenis lehet evezni. Ami az úszótársadalomnak a Balaton-átúszás, az az evezősöknek a Balaton-átevezés. A versenyen minden olyan vízi jármű elindulhat, melyet emberi erő hajt.

Az evezés 11 órakor kezdődik, és kb. 16 óráig tart, rossz idő esetén azonban a rajtidő eltolódhat. Az Alsóörs - Siófok - Alsóörs távon 22 km-t kell teljesíteni az evezősöknek.

Sok kezdő hajós fog indulni a versenyen, összesen nyolc kategóriában. Mindenki vigyen magával mentőmellényt, mert anélkül nem indulhat.

A tavalyi és tavalyelőtti sikerek után az idén is már több mint 30 egység nevezett. A verseny házigazdái Pulai Imre és Kolonics György olimpiai bajnok kenus és Kropkó Péter triatlonista lesz.

Nevezni a helyszínen lehet reggel 8-tól 9 óráig. A rajt helyszíne az alsóörsi strand.

Bővebb információt kérhet a Magyar Marathon Klub 367-3234-es, illetve a 06-20/9357-832-es telefonszámán, az [email protected] e-mail címen vagy a www.marathon.hu honlapon.