Vágólapra másolva!
Megkezdődött Balatonakaliban a hajókikötő felújítása; a Balatoni Hajózási Rt. személyhajó kikötője a korszerűsítés első szakaszában másfél millió forint beruházásával új kövezetet kapott - tudta meg csütörtökön az MTI Ordódy Józsefnétól, a Balaton-parti falu polgármesterétől.    

Az akali kikötőnek új járdaburkolata lett; a beruházás a helyi önkormányzat, a hajózási részvénytársaság és az északi parti rév mellett sátortábort működtető Balatontourist Rt. összefogásával valósult meg, ugyanis hárman adták össze a kikötőt megszépítő korszerűsítéshez szükséges pénzt.
Az északi Balaton-part kempingjeit üzemeltető Balatontourist Rt. Akaliban három sátortábort is fenntart, az egyik közvetlenül a hajókikötő mellett van - magyarázta a polgármester, hogy miért érdeke a korszerűsítés az idegenforgalmi részvénytársaságnak is.
A balatonakali önkormányzat ugyanis, mivel a településnek hajókikötője van, részvényese a hajótársaságnak. Az rt. vagyonának az 51 százaléka a 22 kikötővel bíró tóparti önkormányzaté, így a falu a saját költségvetéséből félmillió forinttal járult hozzá a felújítás első részének megvalósulásához.
Mint Akali polgármestere elmondta, a Balatoni Hajózási Rt. menetrend szerint közlekedő járatait fogadó hajókikötő korszerűsítése a későbbiekben a pénztárépület felújításával, a vendégforgalmat kiszolgáló üzlet kialakításával és a kikötő előtti tér rendbetételével folytatódik.
A megszépült akali kikötőt július 20-án, szombaton délután avatják föl.