Vágólapra másolva!
A nagy meleg, a Helka és a gyönyörű nők, a kitűnő versenyzők - vagyis minden adott volt a kilencedik Syma Balaton Nagydíjon, ami a Bomba középtávú triatlon bajnokság is volt egyben. Ezúttal különleges apropója is volt a kőkemény viadalnak, ugyanis egy hete lett vége Győrben az Európa-bajnokságnak és a szervezők hivatalos utóversennyé nyilvánították a fonyódi erőpróbát.

232-en adták le nevezésüket a Balaton legnagyobb versenysport-rendezvényére és örömteli volt, hogy rengeteg volt a hölgy köztük. Idén is, mint eddig mindig, a Helka motoros hajókürtje indította el a mezőnyt a kikötőből. Egy kört kellett tenni a próbálkozóknak, és a 2,5 km megtétele után olimpikonunk, Kuttor Csaba 150 m-es előnnyel vágtázott a biciklije felé. A kaposvári menőt a kistarcsai Márta, a pécsi klubban tekerő Hóbor és jugoszláv Sudarov követte. A hölgyeknél a kirobbanó formában lévő Molnár Erika hatalmas előnyt csikart ki már a vízben, amit aztán a 80 km-es kerékpározás közben tovább fokozott.

Negyven km-ig úgy tűnt, hogy Kuttor kiheverte az Eb sokkját, amikor feladta a versenyt. Nagy előnye azonban egy villanás alatt semmivé lett és sorra mentek el mellette a többiek. 60 km-nél már Sudarov vezetett és nagyon feljött Lehmann Tibor, a TVK sokszoros bajnoka. Polonyi Balázst is jó volt látni újra a legjobbak között, a Buda-Cash Team kiválósága hosszabb németországi munka után tért újra haza. Nem tétlenkedtek a lányok sem, bár nem lehetett jó érzés azt tusni, hogy Molnárnak gyakorlatilag a lábát kellett volna eltörnie ahhoz, hogy ne nyerje meg az ob-t. A lábát nem törte, de egy darázs jókorát csípett az újpesti Világkupa-győztesünk bal karjába.

Triatlon Palócföldön/sport/x-mag/20020708triatlon.htmlTriatlonhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=35101

A 20 km-es futást már Hóbor kezdte nyerő pozícióból, de a tavalyi győztes nem tudta tartani a lépést a bombasztikus formában lévő Lehmann-nal. A népszerű Lémusz átvette a vezetést és kitűnő idővel nyert Hóbor valamint Sudarov előtt. Molnár Erika közben elkezdte felnégyelni a fiúkat és sorra előzte őket. Sikeréhez nem fért kétség de az ezüstért nagy harc folyt a győri Danka Olga és a budapesti Harsányi Zsuzsanna között. Végül 16 másodperccel Danka volt a jobb.

"Nagyon hiányzott már ez a siker a gyűjteményemből" - szuszogta Lehmann a célban. "Fonyódon még nem nyertem, de ez most már múlt idő. Ez volt az utolsó versenyem, átadom a fiataloknak a terepet."

"Negyedik győzelmem volt, most is nagyon elfáradtam. Nem vagyunk hozzászokva az ilyen hosszú versenyekhez, de üde színfoltja ez az évadnak. Sok időm nem lesz pihenni, jönnek sorban a versenyek" – kortyolt egyet frissítőjéből Molnár Erika.

9. Syma Balaton Nagydíj, Fonyód

Férfiak
1. Lehmann Tibor (TVK) 3:52,14
2. Hóbor Péter (Proform Pécs) 3:54,56
3. Nenad Sudarov (Jugoszlávia) 3:58,11

Nők
1. Molnár Erika (UTE) 4:14,22
2. Danka Olga (Széchenyi FSC Győr) 4:31,27
3. Harsányi Zsuzsanna (Buda-Cas Team Kaposvár) 4:31,43

Zsámár Roland