Vágólapra másolva!
A belga Kathleen Smet nyerte a győri triatlon Európa-bajnokság női versenyét, megelőzve a brit Leanda Cave-et és a német Christiane Pilzet. A legjobb magyar, Molnár Erika a 15. helyen érkezett a célba.

Belga győzelmet hozott a nők versenye a győri triatlon Európa-bajnokságon: a két évvel ezelőtti kontinensviadal aranyérmese, Kathleen Smet újra a dobogó legfelső fokára állhatott. Az úszás után még csak a 15. helyen állt, kerékpározásban azonban az 5. helyre küzdötte fel magát és végül a futás során sorra megelőzte riválisait, így a későbbi ezüstérmes brit Leanda Cave-et is. A harmadikként meglepetésre a német Christiane Pilz futott át a célvonalon.

Eredmények, nők (táv: 1.5 km úszás, 40 km kerékpár, 10 km futás):
1. Kathleen Smet (Belgium) 1:59:06 ó
2. Leanda Cave (Nagy-Britannia) 1:59:09
3. Christiane Pilz (Németország) 1:59:25
...15. Molnár Erika 2:01:31
...43. Danka Olga 2:11:08
44. Hubai Tímea 2:12:36
45. Walkó Andrea 2:13:15
Szomjas Borbála nem ért célba.

Jelentős magyar sportdiplomáciai sikert hozott az Európai Triatlon Szövetség győri kongresszusa: Márkus Gergelyt választották meg a szervezet főtitkárává, Varga Béla pedig bekerült a technikai bizottságba. Az elnöki tisztet a jövőben a spanyol Marisol Casadu tölti be.

A tisztújító közgyűlésen új alapszabályt is elfogadtak, amely rögzíti, hogy az ETU a nemzetközi szövetség tagja. A világszervezet kanadai elnöke, Les McDonald is Győrben tartózkodik, és pozitívan nyilatkozott a határozatokról. Ez abból a szempontból is fontos lehet, hogy 2005-ben Magyarország szeretne otthont adni a világbajnokságnak.