Vágólapra másolva!
Ragyogó napfény, kellemes nyári szellő, hullámzó vízfelszín - ideális feltételek egy kis szörfözéshez. Ha ki szeretné próbálni ezt a népszerű nyári sportot, nem kell feltétlenül saját szörfdeszkát vásárolnia, hiszen ma már szinte minden strandon lehet bérelni is.
Forrás: Arany-Média



Akik csak kipróbálnák a sportot, vagy bíznak magukban annyira, hogy oktató nélkül vágnak neki a kalandnak, esetleg egy gyakorlott barát tanítja őket, a legtöbb strandon bérelhetnek szörfdeszkákat. Egy órára a felszerelés minőségétől függően ezer és hétezer forint közötti összegért lehet bérelni a deszkákat. Akik pedig inkább egy oktatóra bíznák magukat, s egy kis érzékük is van a hullámlovagláshoz, öt-hat nap alatt elsajátíthatják az alapokat.

"A Magyar Szörf Szövetség kifejezetten az amatőr szörfösök számára rendezi meg például a Magyar Kupa versenysorozatot, melyen bárki, bármilyen felszereléssel elindulhat" - vázolta a lehetőségeket Dressmann Dóra, a szövetség munkatársa. A sorozat már elkezdődött, azonban csatlakozni bármikor lehet. A következő állomás augusztus 10-11-én Orfűn lesz, majd 23-25-én Agárdon rendezik a Szuperkupát, s végül október 12-13-án Agárdon a Köd-kupát.