Vágólapra másolva!

Kreischberg (lesz) a snowboard fellegvára

Fotó: Arany-Média

Péntek este zajlottak a half-pipe döntők. A "Johnny" nevű félcsőben sorban követték egymást a versenyzők. Hatalmas ugrások, még nagyobb esések tarkították a lefelé vezető utat. Johnny 130 méter hosszú és 17 méter széles félcső alakú pálya, mélysége 5,2 méter. A bírák az ugrások magasságát, a levegőben végrehajtott figurát és a leérkezés pontosságát figyelték.
A nőknél a dobogósok: 1. Nicola Pederzolli (AUT); 2. Nicola Thost (GER); 3. Valerie Bourdier (FRA). A férfiaknál a sorrend: 1. Jan Michaelis (GER); 2. Antti Autti (FIN); 3. Miikka Hast (FIN) a végső sorrend.

Fotó: Arany-Média

A vasárnap fő attrakciója a Big Air volt. Ehhez egy olyan ugratót építettek, melyről elrugaszkodva a versenyzők akár a 4 méteres magasságot is elérhetik. A levegőben aztán jöhettek a pörgések, csavarok, szaltók. Mindezek után talán nem meglepő, hogy ebben a számban csak férfiak indultak. A pontok alapján pedig az alábbi végeredmény született: 1.Tadej Valentan (SLO); 2. Jari Touriniemi (FIN); 3. Antti Autti (FIN).

Fotó: Arany-Média

Kleischbergen január utolsó hétvégéjén minden a snowboardról szólt. A sport extrém, a közönsége és rajongói is különlegesek. Furcsa, mindenféle színekben pompázó frizurák, extravagáns öltözékek. Az eredményhirdetésnél sem himnusz szól, egy dobos zenekar varázsol afrikai hangulatot a havas hegyoldalak közé. A forró ritmusok pedig a "tengerparton" folytatódnak. Az este jelszava: "Beach a hegyen!". Mindezt egy sátorba varázsolt medence, egy kis homok és néhány pálmafa segítségével teremtik meg a rendezők.

Korábban: