Vágólapra másolva!

Még most sem késő sítábort szervezni

Egy sítúra szervezésének sarkalatos pontja a résztvevők létszáma. Talán senkit sem kellene otthon hagyni, csak mert nem fér be a négy-öt személyes autóba.
Egyes utazási irodák ajánlataikkal közvetlenül az iskolákat célozzák meg. - Már szeptemberben tömegével érkeznek az ajánlatok, szórólapok, prospektusok - tudtuk meg a budapesti Szent László Gimnázium egyik testnevelő tanárától. Persze működnek az informális csatornák is, jönnek ajánlatok ötletek a barátoktól, ismerősöktől. Ezek után nincs más hátra, mint a legmegfelelőbbet kiválasztani. Ami nem feltétlenül a legolcsóbb.



A tapasztalatok szerint az iskolai sítáborokba sokszor teljesen kezdő vagy kevéssé síelni tudó gyerekek jelentkeznek. Éppen ezért mindenképpen szükséges izomzatuk, szervezetük felkészítése a megszokottól eltérő terhelésre. Az iskolai testnevelők számára rendszeresen tartanak továbbképzéseket a témában, érdemes ezeken részt venni. A tudás birtokában pedig már felkészíthetjük a tanulókat a tornateremben vagy egy közeli hazai sípályán. A nagy utazás előtti elősíelés a baráti társaságból összeverődő csoportoknál is hasznos lehet. Az idei tél sok hóval kecsegtet, így talán nem lesz gond mindezt országhatárokon belül megoldani.

Magyar Sí Szövetség telefonszáma: (06-1) 221-5739 vagy e-mail: [email protected]

Ajánlat:

Utazási ajánlatok