Vágólapra másolva!

Vasárnap még a News Corp legénysége bonthatott pezsgőt a rekord tiszteletére, ám az SEB előbb hétfőn (453,2 mérföld), majd kedden is rátett még egy lapáttal, így a jelenleg érvényben lévő rekord: 459,5 tengeri mérföld 24 óra alatt. A hajó 35 csomós átlagsebességgel haladt, köszönhetően annak, hogy a Volvo Ocean Race második szakaszát Fokvárosból elindulva kicsit északabbra kezdte meg, mint vetélytársai. A tervek szerint a hajók december 2-án érkeznek meg az ausztráliai Sydney kikötőjébe.

Az SEB jelenleg négy mérfölddel vezet az első szakasz győztese és az összetettben is élen álló Illbruck előtt. Őket az Assa Abloy (12 mérföld), a News Corp (21) és a djuice dragons (30) követi - utóbbi, amely rövid ideig vezetett a második etapon, visszaesett, miután fővitorlája elszakadt. A hatodik-hetedik helyen az Amer Sports One és testvérhajója, a női tengerészekből álló Amer Sports Too halad, hátrányuk 158, illetve 526 mérföld.

A múlt héten súlyosan megsérült Tyco legénysége hivatalosan is bejelentette, visszalép a szakasztól, de a kapitány reméli, hogy a december 26-i, aucklandi startnál már ott lesznek, és a harmadik résztől ismét bekapcsolódhatnak a versenybe.

Korábban:

Pincési László