Vágólapra másolva!

Hosszú hétvégére várják a szilvásváradiak a vastagkerekű kerékpárok szerelmeseit. A hegyikerékpáros fesztivál központja - már péntektől - a Lovas Stadionban lesz, itt lehet majd nevezni is. A számtalan kiegészítő program mellett (például lesz Zanzibár koncert is) már csak azért is megéri legalább egy nappal a verseny előtt leutazni, mert pénteken és szombaton - nem mellékesen - így lehetőség nyílik korlátlan pályabejárásra. És látványosságban sem lesz hiány: szombaton rendezik ugyanis a Downhill Magyar Bajnokságot. Az érdeklődőknek itt persze csak "mindent a szemnek"; a downhill futamon kizárólag profik állhatnak rajthoz!

Az 5 kilométer hosszúságú és 256 méter szintemelkedésű pályán a férfiaknak 8 kört kell tekerniük, a junioroknak és nőknek ötöt, akárcsak a szenior és a haladó kategóriában versenyzőknek. A profi serdülőkre 3 kör, a hobbi mezőny minden kerékpárosára pedig 2 kör vár. A buli futam résztvevői egy kört pedáloznak.

Vasárnap 10 órakor a profik és a szeniorok versenyével kezdődik a szilvásváradi cross country Magyar Kupa-futam. Délután egykor a hobbi kategória utánpótlás mezőnye, illetve a nők rajtolnak. Fél háromkor a hobbi férfiak viadalával és a buli futammal ér véget a nap. Bővebb felvilágosítás Tarnai Csaba főszervezőtől kérhető a (06-30) 335-2695-ös számon.

(Arany-Média)

Korábban: