Vágólapra másolva!

Az Európai Jet-Ski Formula-1 még két futamon nyújt lehetőséget a versenyzőknek a megmérettetésre, legközelebb augusztus 4-5-én a lengyelországi Gdyniában. A sima vizű tavakhoz szokott magyar jet-ski élmezőnynek külön kihívást jelent majd a Balti-tenger hullámain való száguldás, hiszen először rendeznek itt F-1 versenyt.

A Formula-1 első állomása a Zlate Piesky tavon megrendezett Szlovák Nagydíj volt, amely a pozsonyi és környékbeli emberek kedvelt vízi paradicsoma. Hat nemzet - magyar, szlovák, cseh, lengyel, német, francia - legeredményesebb jetlovasai álltak rajthoz. A rendkívüli kitartást és erőnlétet követelő küzdelemben a magyar sportolók ismét bebizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Az Európai Jet-Ski Formula-1 utolsó futama igazi ínyencség lesz a magyar nézőközönség számára. Augusztus 18-19-én a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán rendezik meg, a motorcsónak Európa-bajnoki futammal (F-2 Milleniumi Nagydíj) és a motorcsónak S-850 magyar bajnoki futammal egyetemben. Az országos bajnokság már csak 1 versenyen (Dunaharaszti, Universum Vízisportcentrum, szeptember 1-2.) nyújt lehetőséget a jet-skisek számára, hogy módosítsák az eddigi eredményeiket.

A profi versenyzők mellett amatőrök is indulnak női és férfi kategóriákban, időméréses szlalomban külön-külön vagy egymással versengve. Gajdos Tamás riporter és Navarrete József kardvívó olimpikon gyakran részt vesz az eseményeken.

Korábban: