Vágólapra másolva!

Triatlon-fesztivál a Tisza-tónál

Az első nap, szombaton igazából csak a kedvcsináló bulifutamokat és a váltókat rendezik. Azokat is meglepően későn, este hat órától. Ekkor az én úszok, te kerékpározol, ő fut nevezetű program indul, melyen 200 métert kell úszni, hat kilométert kerékpározni és egyet futni. Fél órával később ugyanezen a távon a debütálók is a tóba ugorhatnak. Az estét virsliparti és tűzijáték zárja.

Az igazi csaták, az egyéni versenyek vasárnap lesznek. Tíz órakor a rövid távú országos bajnokság (1500 m, 40 km, 10 km) kezdődik, majd délután egykor a serdülő ranglista- (500 m, 12 km, 3 km), fél kettőkor pedig a gyermek ranglistaverseny (300 m, 8 km, 2 km). Délután kettőkor az újoncok (100 m, 4 km, 1 km) triatlonozhatnak. A legnagyobb tömeget a fél háromkor kezdődő sprint (750 m, 20 km, 5 km) távra várják a szervezők, a legtöbb amatőr ezt a távot kedveli.

A kiskörei triatlonra a helyszínen lehet nevezni, a rajtszám ára kortól és távtól függően ötszáz és ezer forint között mozog. Bővebb felvilágosításért a (06-30) 965-5254-es számon Kovács Mártont érdemes hívni.

(Arany-Média)

Korábban az [origo]-ban: