Vágólapra másolva!

Négy nap, 8 kilométer úszás, 480 kilométer kerékpározás és 60 kilométer futás - röviden, és a számok tükrében így lehetne jellemezni a július 27-től 30-ig tartó Proathlon Iron Tourt. Erre most sokan azt mondják jogosan: ez teljesíthetetlen. Ám a lényeg: bárki benevezhet, mert a Proathlon Iron Tour nem verseny. Itt mindenki annyit teljesít, amennyit szeretne, illetve amennyit az erőállapota megenged. Mindenki maga választhatja meg, hogy melyik sportágban és milyen távon indul. Tehát lehet csak kerékpározni vagy csak futni - mindamellett, hogy az igazi megszállottak mindhármat végigcsinálják.

Az első program pénteken hajnalban lesz: találkozó fél hatkor a Komjádi uszodában. Ezt követően hat órától háromféle variációban lehet teljesíteni az öt kilométeres úszást. A jó úszóknak folyamatosan, akik viszont unalmasnak tartják a hosszú távot, azoknak kidolgozott programot biztosítanak szervezők. Mindemellett lehetőség van az úszástudás csiszolására is, melyben Magyarovits Zoltán úszóedző lesz a résztvevők segítségére. Az úszás után a résztvevők kerékpárra pattannak, és a Balatonig (a frissítőállomásokat kivéve) meg sem állnak. A 140 kilométeres táv a Budaörs, Bicske, Felcsút, Alcsutdoboz, Székesfehérvár, Kőszárhegy, Almádi útvonalon halad majd. A depó a sportpályánál lesz, ahonnan nyolc kilométeres futás indul.

Szombaton egy 200 kilométeres Balaton körüli kerékpározást lehet teljesíteni, míg vasárnap három kilométeres úszást a strandnál. Vasárnap délután, akinek kedve és ereje van, az még egy maratoni futást is bevállalhat. Ezek után a hétfői záró program, a hazabiciklizés már szinte csak levezető. Persze a táv nem lebecsülendő: 140 kilométer.

A négynapos program lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők bebizonyítsák maguknak, hogy mire is képesek. És a szervezők is erre helyezik a hangsúlyt, mert mint mondják: az esemény egy hosszú és felejthetetlennek ígérkező túra lesz; időmérés nélkül, csak a táv leküzdése a fontos. No, és a nyári hangulat, melyben segít az esti tábortűz, a sörözés és a szakmai beszélgetés.

Nevezni és bővebb információt kérni a [email protected] címen lehet . A nevezési díj ezer forint, függetlenül a kiválasztott szakaszok számától.

(Arany-Média)

Korábban az [origo]-ban:

Zalaegerszegi triatlon

Ajánlat:

proathlon.hu