Vágólapra másolva!

A Vasi Vasember névre keresztelt esemény azóta óriási pályát futott be; idén, a tavalyi "botlás" után már tizenhetedszer rajtolhatnak el a sportág szerelmesei. 2000-ben anyagi és egyéb szervezési, illetve szervezetlenségi okok miatt sokak bánatára elmaradt a Vasi Vasember. 2001-ben azonban az egykori főszervező, Varga Gábor ismét felállt a kapitányi hídra, hogy levezényelje, illetve a klinikai halálból visszahozza a történelmi eseményt. "Megállapodtunk a polgármesterrel, hogy hármat még megcsinálok, aztán a huszadik után újból összeülünk, hogy megvitassuk, hogyan tovább. Tudja, én már nyugdíjas vagyok" - mondta Varga Gábor versenyigazgató.

A Vasi Vasember kuriózum a triatlonviadalok palettáján. Szombathelyen még mindig virtus ott lenni, hiába az eltelt tizenhét év - most is akkora élmény csobbanni, aztán tempózni, majd tekerni, végül pedig loholni -, mint az elsőn. A XVII. Vasi Vasembert július 21-én, szombaton rendezik meg.

A rövid távú (1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás, 10 kilométer futás) verseny mellett indítanak küzdelmeket sprint távon (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 kilométer futás), illetve Vasi Vasemberke néven gyermekviadalt (300 méter úszás, 5 kilométer kerékpározás, 2 kilométer futás) is. A lurkók kezdenek elsőként, 10 órakor. 11 óra 30 perckor ugranak vízbe a sprintesek, délután 14 óra 30 perckor pedig a hagyományos rövid táv is kezdetét veszi a szombathelyi Csónakázótónál. A gyermekeknek 1000 forint a nevezési díj, mindenki másnak 1800 forintot kell a kasszánál hagyni. Érdeklődni, illetve részletes információt kérni az eseményről Varga Gábortól lehet a (06-20) 423-1830-as telefonszámon.

(Arany-Média)

Korábban az [origo]-ban:

Kropkó-verő Hóbor Péter

Ajánlat:

triatlon.hu