Vágólapra másolva!

Hegyvidéki túra a Dolomitokban

A Klettersteig Túra névre keresztelt esemény augusztus 18. és 26. között lesz, de a jelentkezési és fizetési határidő jóval előbb, augusztus 8-án lejár. Bár ez a dátum még messze van, érdemes minél előbb feliratkozni a teljesítők listájára, mert már most nagyon kevés hely maradt. A részvételi díj 15 ezer forint, melyből az előleg nyolcezer forintot tesz ki. Ez tartalmazza a szervezési költségeket, nincs viszont benne az utazásra, a biztosításra, a felvonókra és az esetleges szállásra fordítandó pénzösszeg. Így 15-20 ezres pluszköltséggel is kell számolni.

Ha minden a tervek szerint halad, természetesen sátorban fognak lakni a résztvevők, ellátásukat pedig önerőből kell megoldaniuk. Ami a felszerelést illeti, kell vinni mászóruházatot, szél- és esővédő ruhadarabokat, sisakot, beülőhevedert, elsősegély-csomagot és kulacsot. Továbbá nélkülözhetetlen a különböző speciális eszközök használata: így a mentőfóliáé, fejlámpáé, kötélgyűrűé, valamint egy HMS- és két Klettersteig-karabiner (innen a túra neve is). A fentiekből egyes, nehezen beszerezhető darabokat lehet bérelni az egyesülettől.

Mindezek azt a célt szolgálják, hogy a kevésbé tapasztaltak is a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a túra során. Bár alapfokú tanfolyami végzettséggel minden résztvevőnek rendelkeznie kell, a helyszín őket is megtréfálná, ha nem ún. láncos túráról lenne szó. E kifejezés arra utal, hogy - ha nem is láncok, de - bovdenek rögzítik a résztvevőket egy speciális kötélpályához a mászás minden pillanatában. Így nem kell félni a lezuhanástól.

A tanfolyam vezetője Vörös László oktató, akivel augusztus 8-án este hét órakor kell megbeszélni a részleteket a MAHOE (Magyar Hegymászóoktatók Egyesülete) klubhelyiségében (Bp., VI. kerület, Eötvös utca 25/a). Ugyaneddig az időpontig kell befizetni az előleget is rózsaszín postautalványon az 1399 Budapest, Pf. 701/3-as címre. Érdeklődni a [email protected] e-mail címen, illetve a 378-2695-ös vagy a 321-1175-ös telefonszámon lehet.

(Arany-Média)