Vágólapra másolva!

Felmérő a Balaton-átúszás távján

Aki tervezi, hogy nekiindul a Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár közti 5,2 kilométeres távolságnak, az most biztosan izgatottan szeli a habokat valamelyik uszodában. Ez mind szép és jó, ám a feszített víztükör csalóka. Teljesen más az uszodában úszni, és a nyílt vízen. Épp ezért nem árt egy kis tréning, egy kis felmérő. A hétvégén minderre lehetőség nyílik Kaposvárott.

Július 14-én a Deseda nyíltvízi napok keretein belül rendezik a Deseda-átúszást és a Deseda-hosszúszást. Az előbbi mindössze 400 méteres verseny lesz, így ez inkább azoknak ajánlható, akik csak most "bontogatják hártyáikat". Akik viszont vérmes tempózók, azok a hosszátúszáson bizonyíthatják felkészültségüket. Már csak azért is, mert a táv megegyezik a Balaton-átúszás hivatalos távjával, 5,2 kilométerrel.

Az esemény központja: Kaposvár-Toponár, Deseda strand, a gát nyugati része. A szervezők, annak ellenére, hogy egy időben van a velencei átúszással, több száz résztvevőre számítanak. A nagy táv szombaton tíz órakor indul, és a szintideje 3,5 óra. Nevezni reggel nyolc órától kilencig lehet, 400 forintért. A kis táv délután fél kettőkor kezdődik, és 150 forint ellenében dél és egy óra között a helyszínen még lehet jelentkezni.

A szervező Zöldpont Életmódklub telefonszámán, a (06-82) 413-100-ason minden további részletet meg lehet tudni.

(Arany-Média)