Vágólapra másolva!

Vasárnapra, július 15-ére esik idén a Magyar Marathon Klub II. Velencei-tó átúszó versenye. A nyíltvízi viadalon mindössze 2,3 kilométer a legyőzésre váró táv, ami szép időben nem számít nehéz feladatnak. Egyelőre úgy tűnik, nem nehezítik meg az égiek az úszók dolgát.

Nevezni a célnál Agárdon a szabadstrandon lehet délelőtt tíz órától délután egy óráig, folyamatosan. Akik sikeresen túljutottak az első rostán, vagyis az orvosi vizsgálaton, azok 2000 forintért kiválthatják rajtszámukat. Aztán irány a hajó vagy a busz - kinek mi tetszik -, ami átszállítja a résztvevőket a rajthelyre, a sukorói Vörösfenyő kikötőbe.

A nevezőket négy kategóriában díjazzák: amatőröket 14 év alatt, 14 és 25 év közöttieket, illetve 25 év feletti résztvevőket. A negyedik csoportba az igazolt úszók, a búvárok, triatlonisták, vízilabdások tartoznak. Akik félúton jönnek rá, nem bírják tovább, azoknak sem kell aggódniuk. A vízben ugyanis százméterenként hajók horgonyoznak, amikre ki lehet szállni, kicsit megpihenni.

A versenyről bővebb felvilágosítással Németh Zsolt szolgál a (06 20) 9357-832-es vagy a 367-3234-es és a 367- 3406-os számokon, de olvasható kiírás a www.marathon.hu web-oldalon.

(Arany-Média)