Vágólapra másolva!

A Velence és Gárdony közötti 3,8 kilométeres távra jelentkezni Velence északi strandján, az M7-es autópálya 45. km-i lehajtójánál lehet, a benzinkút előtt. Nevezni 1000 Ft ellenében a helyszínen lehet, előzetes nevezésre nincsen lehetőség. A rajtot orvosi ellenőrzés előzi meg minden résztvevő esetében. A bátor vállalkozók kilenc órától délig ugrálhatnak a vízbe.

Az első rajtot Szakács Imre, az ISM államtitkára indítja, majd a habok közé veti magát, és mint tavaly, idén is átússza a tavat. Martinek tíz órakor hagyja el a rajt helyszínét, de indul majd Bánkúti Zsolt birkózó Európa-bajnok is, aki már a sajtótájékoztatóra is egyórás bemelegítő úszás után érkezett meg.

A szervezők három korcsoportban indítják a lelkes résztvevőket (6-14, 14-35, és 35 éven felül) külön nők és férfiak. Hat éven alul nem javasolják az indulást a táv hosszúsága miatt. Az első három helyezettet 500 ezer forint feletti összdíjazásban részesítik.

A résztvevők a célba érkezés után egy órával kézhez kapják a teljesítményükről szóló igazolást, valamint emlékpólót, jégkrémet és meghívást kapnak a Velence északi strandján megrendezésre kerülő délutáni és esti szórakoztató műsorra, ahol délután fél kettőkor La Crema Habpartyt tartanak, később fellép a Fresh együttes, Bery, a United, 21 órától pedig élő diszkó szórakoztatja a programon részt vevőket.

Mikola Júlia

[origo]