Vágólapra másolva!

A július végére időzített verseny tavaly augusztus közepéig tolódott a szeszélyes-veszélyes időjárás miatt. Idén remélhetőleg minden simán fog menni és 28-án, szombaton átúszhatjuk a tavat.

A rajt és a cél közötti táv ideális esetben 5,2 kilométer. Ideális esetben, azaz, ha valaki tudja tartani az egyenes irányt! A legtöbben, főleg a kevésbé gyakorlottak, akik "csak úgy", amolyan próbaképpen vágnak neki a Balatonnak, általában cikk-cakk, jobbra és balra is kitérve teljesítik az úszást. Ez azt jelenti, hogy pár tíz, vagy akár száz méterrel is megnövelik a távot.

A virtusnak számító viadalon tavaly rekordlétszámú sportközönség, közel tízezer ember állt rajthoz, és ebből majd hétezren át is jutottak a túlpartra. Hogy idén ismét megdől-e a rekord, azt még biztosan nem tudni, sok minden függ az időjárástól.

A start idén is Révfülöpön, a strandon lesz, a cél pedig Balatonbogláron. A startpisztoly reggel nyolc órakor dördül el, és onnantól kezdve fél kettőig folyamatosan indítják a résztvevőket. A nevezési díj 2000 forint, amit a helyszínen az orvosi vizsgálat után reggel hét órától lehet befizetni. Akik alkalmasak az átúszásra egy vonalkóddal ellátott karperecet kapnak, ezt olvassák le induláskor és érkezéskor.

A versenyről további információval az Aranyhíd Balaton-átúszó Sportklub munkatársai szolgálnak a (06-82) 424-969-es és a (06-82) 315-122-es telefonszámokon.

(Arany-Média)

Korábban az [origo]-ban:

Felmérő a Balaton-átúszás távján