Vágólapra másolva!

Hóbor másfél percet vert a hosszabb, Ironman-távon világklasszisnak számító Kropkóra (a középtáv 2,5 km úszásból, 80 km kerékpározásból és 20 km futásból áll), bár az is igaz, hogy egyesek szerint Lehmann Tibor és Hóbor "bolyozott" a nyitó számban, a kerékpárban. A dunaújvárosi triatlonista ezt nem is tagadja.
"Az a szabály, hogy legalább tíz méter távolságot kell tartani az előttünk haladó mögött, nehogy a szélárnyékba kerülve túlságosan is sok energiát tudjunk spórolni" - mondta Hóbor. "Én ennek a távolságnak éppen a határán tekertem Tibor mögött, aki ekként szinte a 'nyulam' volt. Mivel a versenybírók nem szóltak rám, úgy értelmeztem, hogy szabályos, amit csinálok."

Hóbor egyébként győzelme titkának egyenletes versenyzését jelölte meg, s azt, hogy nem volt holtpontja. Élete legnagyobb sikerének tartja Kropkó, a magyar triatlonlegenda legyőzését, most először tudott diadalmaskodni a középtávú bajnokságon.
"Szerény, mondhatni amatőr körülmények között sportolok a dunaújvárosi Acélszív egyesületben, sajnálom, hogy a helyi mamutklub, a Dunaferr nem tartott igényt rám, illetve a triatlon sportágra" - kesergett Hóbor. "Így magam sem tudom, meddig triatlonozok még, ugyanis valamiből meg is kellene élnem, s szeretett sportágam erre nem ad lehetőséget."

Kropkó Péter - aki szeptember 1-jén ünnepli 38. születésnapját - nem búslakodik évtizedes hazai veretlenségi sorozata megszakadásán, azt mondja, nem ment rosszul a versenyzés, jó felkészülési viadal volt a fonyódi az augusztus 5-i, zürichi Ironman triatlonversenyre, amelyen természetesen most is rajthoz áll.
"Azt már megszokhattam, hogy a hazai versenyeken összefog ellenem a magyar triatlonvilág, ezt akár megtiszteltetésnek is vehetem, ebben nincs semmi probléma. Az már kínosabb, hogy a versenybírók elnézték Lehmann és Hóbor bolyozását, de hát minden versenyző annyit enged meg magának, amennyit neki a bírók. Külön büszke vagyok arra, hogy másfél percnyire fel tudtam zárkózni Hóbor Peti mögé a hajrában, az utolsó fordulónál, amikor szembe futottunk egymással, már gratuláltam is neki" - nyilatkozta Kropkó Péter.

Ch. Gáll András
(SZTÁR Sport)

Ajánlat: